“EEN OPERATIE IS ALS HET RENNEN VAN EEN MARATHON; HOE BETER GETRAIND, HOE BETER JE DE OPERATIE DOORSTAAT”

Wanneer je te veel last hebt van pijn en bewegingsbeperkingen van jouw heup en er geen andere behandelingen meer mogelijk zijn, kun je samen met jouw fysiotherapeut en orthopeed besluiten om een heupprothese te plaatsen.

WAAROM EEN PROTHESE?

De meest voorkomende klacht bij artrose is pijn. Verder wordt het gewricht steeds stijver. Als de slijtage toeneemt, nemen de klachten ook toe. Medicatie en fysiotherapie helpen dan niet meer. Een nieuwe heup of knie is dan meestal de oplossing. Met een prothese krijgt u meer bewegingsvrijheid en daarmee een hogere kwaliteit van leven. Een prothese van kunstmateriaal ontworpen, om de functie van een normale gewricht zo goed mogelijk na te bootsen.

WAT KUNNEN WIJ VOOR JOU BETEKENEN?

Ook voordat de operatie plaatsvindt kunnen wij wat voor jou doen. Wij werken met het FIT4SURGERY programma.
Fit4Surgery is een programma voor patiënten die geopereerd gaan worden. Het heeft als doel om de conditie van de patiënt te verbeteren, zodat iemand beter bestand is tegen de operatie. ‘Hoe fitter erin, hoe fitter eruit’. Dit wordt prehabilitatie genoemd. Het programma bestaat uit fysieke training, verbeteren van voeding, mentale begeleiding, het behandelen van specifieke ziekten of kwetsbaarheden en het stoppen met roken en drinken van alcohol. Ook in de korte tijd die er soms is tussen moment van diagnose en operatie, kan de conditie flink verbeterd worden. Dit resulteert onder andere in minder complicaties, kortere opnameduur en sneller herstel.

MAAK HIER EEN AFSPRAAK?

Locatie

10 + 7 =